FR
Lexi Alford en Explorer EV in Nice

Nieuwe 100% elektrische Ford Explorer is vanaf nu te bestellen

27/03/2024
 • Avonturier Lexie Alford (@LexieLimitless) reisde als eerste persoon de wereld rond met een elektrisch voertuig1. Samen met de nieuwe zuiver elektrische Ford Explorer vestigde zij daarmee een officieel record. Als eerbetoon aan de geslaagde Charge Around The Globe bevestigde Ford de prijs en specificaties van het nieuwe Ford Explorer-gamma. Zo wordt de EV die de wereld rond reed ook een auto voor klanten die hun eigen avonturen maken, groot of klein.

  Bij de finishlijn in Nice (Frankrijk) voerden Lexie en haar nieuwe Ford Explorer een konvooi van iconische Ford-voertuigen aan, geflankeerd door een aantal huidige modellen die symbool staan voor de visionaire richting die de constructeur in de toekomst uit wil.

 • Lexie Alford ontvangt oorkonde wereldrecord
 • "Ford wil passie en emotie brengen in elektrische voertuigen in Europa. Er zijn genoeg saaie auto's en SUV's. De nieuwe Explorer vertegenwoordigt het unieke karakter van Ford, dat is gestempeld op elke auto in dit fantastische konvooi," zei Jim Farley, CEO van Ford, die aanwezig was bij de viering. "We zijn er trots op om deze nieuwe volledig elektrische personenwagen te lanceren, speciaal ontworpen voor de Europese wegen en klanten, en uiteraard in staat om je overal ter wereld te brengen."

 • Tijdens haar ongelofelijke reis doorkruiste Lexie met de Explorer 27 landen op 6 continenten en legde zij meer dan 30.000 kilometer af, louter en alleen op elektrische energie. Zij trotseerde stroomonderbrekingen in Afrika, een gebrek aan oplaadinfrastructuur in de Chileense Atacamawoestijn, ongebaande wegen, bergpassen en vrieskou, en bewees zo wat elektrische voertuigen allemaal in hun mars hebben.


 • “Lexie’s reis was de ultieme testrit voor onze nieuwe Ford Explorer: zij kreeg met de meest uiteenlopende weersomstandigheden, wegen en oplaadsituaties te maken,” vertelt Martin Sander, de general manager van Ford Model e Europe. “Als geen ander belichaamt de Ford Explorer de winnersmentaliteit van ons bedrijf. Zo grepen we deze geweldige kans aan om niet alleen onszelf, maar ook de wereldwijde laadinfrastructuur te testen. Het feit dat het duo vandaag de finishlijn haalde, bewijst wat er allemaal mogelijk is met de nieuwe zuiver elektrische Ford Explorer. We zijn dan ook verheugd dat klanten dat binnenkort aan den lijve kunnen ervaren.”


 • Grenzen verleggen

 • De auto die Lexie door deze uitdaging loodste, was een preproductieversie van de Ford Explorer. Het productiemodel is vanaf nu te bestellen. Tijdens de reis werden diverse oplaadoplossingen gebruikt, van wisselstroomstopcontacten van 2,2 kW tot snelladers op gelijkstroom en mobiele batterijen.

 • Lexie Alford en Explorer EV met zonsondergang
  Explorer EV in Chili
 • Tijdens de reis vertrouwde Lexie op de MegaConsole-opbergruimte in het interieur, die ruim plaats biedt aan drie waterflessen van 1,5 liter. Ook handig bleken de verwarmde en masserende bestuurdersstoel en het spraakgestuurde SYNC Move-infotainmentsysteem2 met verstelbaar aanraakscherm, stuk voor stuk functies die standaard op de Ford Explorer zitten.


 • "Tijdens dit epische avontuur heb ik ongelooflijke mensen uit vele hoeken van de wereld ontmoet en 27 prachtige landen bezocht terwijl ik achter het stuur zat. En deze reis ging gepaard met unieke uitdagingen," zei Lexie, die ook wereldrecordhoudster is van de jongste persoon die elk land ter wereld heeft bezocht. "Het was de eer van mijn leven om het vertrouwen te krijgen van Ford om de wereld rond te reizen in de elektrische Explorer, die de afgelopen zes maanden als mijn thuis is geweest. Ik had het doel om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is om te doen in een EV en ik ben trots om te zeggen dat ik dat gedaan heb!"


 • Uitgerust voor elk avontuur

  De nieuwe zuiver elektrische Explorer is de eerste elektrische personenwagen die Ford ontwikkelde én bouwt in Europa. Hij koppelt Duitse techniek aan Amerikaanse stijl, een superieure standaarduitrusting en een totaal emissievrije elektrische aandrijflijn die een rijbereik tot 602 km mogelijk maakt.3

  De Explorer is bij de lancering verkrijgbaar met achterwielaandrijving en één motor (RWD) of met vierwielaandrijving en twee motoren (AWD). Beide versies worden gevoed door een lithiumionbatterij van het type NMC (nikkel-mangaan-kobalt). Deze batterij met groot rijbereik werd gekozen vanwege haar energiedichtheid en vermogen. Ze presteert optimaal in alle Europese klimaten, van in Scandinavië tot in het Middellandse Zeegebied. Later wordt ook een achterwielaangedreven4 versie met een NMC-batterij met standaard rijbereik verkrijgbaar.

 • Explorer EV in Australie
  Explorer EV en Lexie Alford in Turkije
 • Aan een snellader op gelijkstroom kan het AWD-model in ongeveer 26 minuten5 worden opgeladen van 10 tot 80 procent dankzij het DC-laadvermogen tot 185 kW. Explorerbestuurders kunnen trouwens in heel Europa gemakkelijk opladen en betalen: met de FordPass-app7 of de innovatieve Plug & Charge-technologie krijgen ze toegang tot de meer dan 600.000 oplaadpunten6 van het BlueOval Charge Network. Dat zijn onder meer de krachtige laadstations van IONITY (een consortium dat Ford mee oprichtte) en van Allego. Met die laatste heeft Ford vandaag ook een partnerschap aangekondigd om krachtige laadpunten te installeren bij Ford-dealers.

  Niet alleen het opladen gaat snel en eenvoudig. De Explorer accelereert ook sneller dan een Ford Performance Focus ST: met zijn vermogen van 340 pk sprint het AWD-model in 5,3 seconden naar 100 km/u. Bovendien kan de Explorer AWD tot 1200 kg slepen.8 Allemaal met dank aan een vloeiende elektrischeaandrijving die garant staat voor het ultieme raffinement. De luxueuze standaarduitrusting vormt de kers op de taart.

 • Explorer EV in Bhutan
  Explorer EV in Zimbabwe
 • Naast ongeveer 470 liter gecombineerde opbergruimte9, met inbegrip van de 17 liter grote MegaConsole en de beveiligde My Private Locker in het interieur, is elke Explorer voorzien van het geconnecteerde infotainmentsysteem SYNC Move2. Het regelbare centrale aanraakscherm van 14,6 inch is in de hoogte te verstellen in een boog van meer dan 30 graden.

  Ook standaard zijn het verwarmde stuurwiel, de verwarmde voorstoelen, de bestuurdersstoel met massagefunctie en de draadloze telefoonoplader.10 Het baanbrekende interieurdesign omvat sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en een stijlvolle soundbar om te genieten van audio die draadloos wordt afgespeeld via toestellen verbonden met Android Auto en Apple CarPlay.11

 • Explorer EV in India
  100% elektrische Explorer in Thailand
 • De Explorer Premium breidt de uitrusting uit met een audiosysteem van B&O met tien luidsprekers en een sfeervolle interieurverlichting die je humeur zelfs bij lange roadtrips zoals die van Lexie op peil houdt. Ook worden de kenmerkende ledkoplampen vervangen door het Dynamic Matrix LED-systeem met niet-verblindende grootlichten.


 • Baanbrekend interieurdesign

 • Om het aankoopproces zo moeiteloos mogelijk te maken, een luxueuze uitrusting te verzekeren en iedere Explorer-klant meerwaarde te bieden, beperkt de optielijst zich tot het panoramadak12 met meer dan 1 vierkante meter glasoppervlak en het Driver Assist Pack.13 Tot de hoogtepunten behoren voorts de handenvrije achterklep die moeiteloos toegang geeft tot 450 liter aan bagageruimte9, zelfs met boodschappen of kinderen op de arm, het head-updisplay, de 360 gradencamera13 en de nieuwe Assisted Lane Change-technologie13.

  Deze voorzieningen vervolledigen de meer dan vijftien standaard gemonteerde rijhulpsystemen, waaronder Intelligent Adaptive Cruise Control met Stop and Go13,14 en Clear Exit Warning13, dat werd ontwikkeld om ongevallen met fietsers te helpen voorkomen bij het openen van de deuren.

 • 100% elektrische Explorer in Chili
  Explorer EV in de Verenigde Staten
 • De nieuwe zuiver elektrische Explorer – de eerste wagen die bij Fords EV Centre in Keulen van de band zal rollen nadat het merk er 2 miljard dollar in heeft geïnvesteerd – is te koop met standaardbatterij15 en met extra grote batterij. Voor meer informatie over de scherpe eigendomskosten van de cross-over met vijf zitplaatsen kunnen klanten contact met ons opnemen.
  • [1] Het wereldrecord is geverifieerd door RecordSetter, dat de recordpoging op diverse locaties ter wereld heeft gemonitord. Om het record veilig te stellen, moesten Lexie Alford en de Ford Explorer een afstand afleggen van ten minste 28.968 kilometer, waarbij twee antipodische punten gepasseerd dienden te worden en waarbij minstens vijf continenten aangedaan moesten worden. De reis diende daarnaast op dezelfde locatie te starten en te eindigen.
  • [2] Ga bij afleiding of bij handmatig gebruik van een apparaat niet rijden. Gebruik spraakbediende systemen als dat mogelijk is. Sommige systemen zullen worden uitgeschakeld wanneer het voertuig in beweging is. Niet alle systemen zijn met alle smartphones te koppelen.
  • [3] Gebaseerd op Explorer RWD extended-range met volle batterijlading. Gemiddelde actieradius volgens Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Getoonde gegevens kunnen gebruikt worden voor vergelijkende doeleinden en kunnen alleen vergeleken worden met andere voertuigen die via dezelfde technische procedure zijn getest. De reële actieradius is afhankelijk van factoren als de temperatuur, rijstijl van de bestuurder, de gekozen route, status van onderhoud van het voertuig en de leeftijd en conditie van de lithium-ion batterij.
  • [4] De officieel gehomologeerde actieradius wordt bekendgemaakt rond de verkoopstart.
  • [5] Laadtijd gebaseerd op computersimulaties die de fabrikant heeft uitgevoerd. De laadsnelheid neemt af naarmate de batterij een hogere laadstatus bereikt. Resultaten zijn afhankelijk van laadpieken en de ‘State of Charge’ van de batterij.
  • [6] Aantal laadpunten in 36 Europese landen.
  • [7] FordPass app, te gebruiken op een geselecteerd aantal smartphone-platforms, is beschikbaar door deze te downloaden. Lokale tarieven voor berichten en data zijn van toepassing. FordPass Connect, de FordPass app en aanvullende Connected Service zijn noodzakelijk voor op afstand bedienbare functies (zie FordPass voorwaarden voor meer informatie). Connected Service en functies zijn afhankelijk van beschikbaarheid van mobiele netwerk van Vodafone of Vodafone-partner. Evoluerende technologie/mobiele netwerken/mogelijkheden van het voertuig kunnen de functionaliteit beperken en invloed hebben op de werking van connected functies. Wi-Fi hotspot is geen onderdeel van Connected Service.
  • [8] Maximum toegestaan trekgewicht is afhankelijk van laadgewicht, voertuigconfiguratie, accessoires en het aantal passagiers.
  • [9] Vijfzits configuratie gemeten tot aan bovenkant rugleuning van de achterbank, zonder laadvloer. Maximum laadvermogen en lading zijn afhankelijk van gewicht en gewichtsverdeling.
  • [10] Niet alle smartphones zijn voorbereid op Qi draadloos laden.
  • [11] Telefoon met actieve dataservice en compatibele software is een voorwaarde. SYNC Move heeft geen invloed op gebruikte producten van derden. Derde partijen zijn zelf volledig verantwoordelijk voor hun respectieve functionaliteit.
  • [12] Glazen panoramadak is standaard op de Explorer Premium.
  • [13] Rijhulpfuncties dienen ter assistentie en nemen niet de taken of de aandacht, inschattingsvermogen of voertuigcontrole van de bestuurder over.
  • [14] Indien langer dan drie seconden wordt gestopt, dient de bestuurder het systeem opnieuw te activeren door de ‘RES’-knop in te drukken of het acceleratiepedaal te bedienen.
  • [15] Het maximum vermogen en het maximum koppel zijn onafhankelijk van elkaar en worden niet tegelijkertijd bereikt.Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws