FR

Ford Kuga: valt op in de Euro NCAP-ranglijst

12/10/2020

Ford Co-Pilot360 rijhulpsystemen die zijn ontworpen om een intuïtieve en stressverlagende rijervaring te bieden, hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe Ford Kuga SUV een leidende positie heeft verworven in Euro NCAP's eerste Assisted Driving-klassering.

De Ford Kuga eindigde voor voertuigen als de Tesla Model 3, Volvo V60 en Volkswagen Passat in het algemeen klassement, na onafhankelijke technologie tests. De SUV rijdt comfortabel in vergelijking met de voorliggers, blijft gecentreerd op de weg en past zijn snelheid aan binnen de wettelijke limieten. Het nieuwe Euro NCAP-programma voor geassisteerd rijden beoordeelt de bedieningsfuncties van het voertuig (helpt bij het detecteren van en reageren op gebeurtenissen, enz.).


“Ondanks alle vrijheid en onafhankelijkheid die we krijgen, is rijden op de drukke wegen van vandaag een veeleisende en stressvolle ervaring. Daarom hebben we technologieën ontwikkeld om bestuurders te helpen zich gemakkelijker op de weg te concentreren '', aldus Stuart Southgate, Safety Engineering, Ford Europa. “We hebben er hard aan gewerkt om de rijervaring van de Kuga zo intuïtief, natuurlijk en boeiend mogelijk te maken, zodat bestuurders optimaal kunnen genieten van hun rit."

Contacteer onsBoek een testrit in de Ford Kuga


De Adaptive Cruise Control (ACC) van de Kuga met Stop & amp; Go, Speed Sign Recognition en Lane Centering gebruiken een combinatie van radar en camera om weg en verkeer in de gaten te houden en kunnen automatisch gelijke tred houden met verkeer en verkeer.

De Speed Sign Recognition kan de voertuigsnelheid binnen wettelijke grenzen aanpassen. Lane Centering-technologie bewaakt wegmarkeringen en helpt bestuurders gecentreerd op hun rijstrook te blijven wanneer het systeem wordt geactiveerd. Deze technologie is ontworpen om snelheden tot 200 km / u te ondersteunen, het systeem geeft visuele en akoestische waarschuwingen wanneer het merkt dat er onvoldoende aandacht aan het stuur is.

“De Ford Kuga toont aan de hand van een grote verscheidenheid aan geteste auto's dat een goede ranking volledig haalbaar is voor een gezins-SUV”, aldus Richard Schram, technisch directeur van Euro NCAP. “Ford heeft indruk op ons gemaakt met onze allereerste ranglijst van Driver Assistance Technology, met prestaties op alle gebieden en een goede balans tussen de betrokkenheid van de bestuurder en de auto. "

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws