FR

Mondeo AWD ST-Line en Tourneo Custom maken deel uit van Team SKY

Een goed begin voor 2018!

22/01/2018

Team Sky voegt zowel de Mondeo AWD ST-Line als de nieuwe Tourneo Custom aan haar wagenpark toe.

Na een succesvol seizoen, met als klap op de vuurpijl de overwinning van de Tour de France, waar het team tijdens het WK wielrennen de eerste prijs in de wacht sleepte, is Team Sky vastbesloten om op het jaar 2017 voort te bouwen.

Om voorop de blijven lopen,  voegt Ford nu twee nieuwe wagens aan Team Sky toe; en wel de Mondeo ST-Line met Intelligent All-Wheel-Drive-Systeem (AWD).  Het Intelligent AWD-systeem verbetert de tractie op het wegdek, waardoor de wagens op verschillende bestratingen eenvoudiger te manoeuvreren zijn.  Als tweede wagen wordt de nieuwe Tourneo Custom toegevoegd, de Tourneo Custom is een flexibele personenwagen waar de stoelen gedeeltelijk beweegbaar zijn, waardoor het transport van het support-team vergemakkelijkt wordt.  

Het wagenpark van Team SKY bestond al uit een AWD S-MAX, een Edge en een Transit.  Deze wagens zijn als sinds begin 2016 in gebruik toen de samenwerking tussen Ford en Team SKY tot stand kwam.  

De wagens zullen in 2018 van de allerlaatste Team SKY-markering voorzien zijn, met een iconische blauwe streep die door het midden van de wagens loopt.

“Wij zijn trots om onze kennis op het gebied van vier wielen opnieuw aan Team Sky ter beschikking te stellen, zodat het team het succes op twee wielen voort kan zetten, “aldus Roelant de Waard, vicepresident, Marketing Sales en Service, van Ford of Europe. “Ze hebben betrouwbare voertuigen met perfecte rijeigenschappen nodig die veel spullen kunnen transporteren – en daar begint onze rol.”  

De belangrijkste volgauto’s worden de AWD Mondeo ST-Line wagens, waardoor het nog eenvoudiger is om de wagens onder verschillende wegomstandigheden te manoeuvreren, en zo’n 400 kg extra gewicht te transporteren, inclusief reservefietsen en -banden, drinkflessen, gereedschap en zelfs een grote koelbox.

De vernieuwde Tourneo Custom heeft een geheel vernieuwd interieur, met stoelen die apart ingesteld kunnen worden, waarbij de tweede rij stoelen kan worden omgedraaid, zodat passagiers tegenover elkaar kunnen zitten.  Op deze manier kunnen wielrenners zich beter op de volgende race voorbereiden.

Het fietsseizoen voor 2018 begint met de ‘Tour Down Under’ in Australië dat op 21 januari eindigde.  Ford blijft tot eind 2019 officiële wagenpartner van Team Sky.

Meer informatie aanvragenMeer info over de Mondeo

 

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws