FR

Ford voegt kanteldak toe aan de Transit Nugget Plus

26/08/2020

Ford introduceert voor het eerst een kanteldak voor de Transit Nugget Plus-campers met lange wielbasis tijd, waardoor een lagere dakhoogte ontstaat voor gemak onderweg, terwijl de binnenruimte behouden blijft. De nieuwe variant met kanteldak breidt het Nugget-assortiment uit tot vier modellen de bestaande Nugget Plus met vast hoog dak, en het compactere model Nugget met kanteldak of vaste hoog dak opties. Vanaf november dit jaar is de nieuwe kanteldak optie voor de Nugget Plus te bestellen bij uw lokale Ford-verdeler voor levering in het eerste kwartaal van 2021.

Met de nieuwe kanteldak optie voor de Nugget Plus kunnen gebruikers de binnenruimte maximaliseren voor meer comfort wanneer geparkeerd, en om de totale voertuighoogte te verminderen voor een stressvrije rijervaring op dagtochten of tussenstops. 

Het Transit Nugget Plus-kanteldak is gebaseerd op de toonaangevende Transit Custom-bestelwagen van Ford ontwikkeld in samenwerking met camperspecialist Westfalia en biedt een compleet ingerichte camping interieur met hoogwaardige conversiewerkzaamheden, geavanceerde rijhulpsystemen en connectiviteitsfuncties, en een krachtige, verfijnde en zuinige Ford 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor. Nugget Plus gebruikt de extra lengte van het chassis met lange wielbasis om een ingebouwd toilet, wastafel en extra opbergruimte binnenin.

Van weekenduitstapjes tot vakanties met het hele gezin, we zien een groeiende vraag naar de Nugget, die avontuur en de vrijheid kunnen bieden aan kampeerders”, aldus Hans Schep, General Manager, Bedrijfsvoertuigen, Ford Europa. Met het nieuwe kanteldak van "Nugget Plus" kunnen klanten genieten van een ruime woonkamer wanneer geparkeerd, en vervolgens het dak te laten zakken om zonder zorgen over hoogtebeperkingen verder te rijden, en zelfs de brandstofkosten onderweg verlagen door verbeterde efficiëntie.


Flexibele binnenruimte

Het kanteldak Nugget Plus is ideaal voor klanten die van roadtrips houden of hun camper overdag gebruiken om uitstapjes vanaf de campings te maken, of zelfs als dagelijkse chauffeur. Door de lagere dakhoogte is de toegang tot parkeergarages met meerdere verdiepingen of in hoogte beperkte rustplaatsen geen probleem.

De hoogte vergemakkelijkt ook de stalling wanneer de camper niet in gebruik is, levert verbeterde brandstofefficiëntie bij het rijden op de snelweg, en kan mogelijk helpen geld te besparen op veerboten of tolwegen vergeleken met grotere campers.

Het kanteldak wordt vergroot en biedt een slaapgedeelte met een comfortabel tweepersoonsbed. Het kanteldak van de Nugget Plus kan ook worden vervoerd met een dakdrager outdooruitrusting voor avontuurlijke vakanties.

Eenmaal opgetild en bevestigd, creëert het kanteldak tot 2,4 meter hoofdruimte in het interieur. EEN grote achterruit en twee zijramen laten licht binnen in de cabine en zijn voorzien van zonwering privacy en om de vroege ochtendzon buiten te houden. Het slaapgedeelte op de bovenste verdieping heeft ventilatieopeningen aan de zijkant en standaard LED-leeslampjes, en het tweepersoonsbed kan ook worden weggeklapt voor meer interieurruimte gedurende de dag.

Het kanteldak is ontworpen om het hele jaar door comfort en veiligheid te bieden. De stoere, waterdichte solide de composiet bovenkant bevat schuimisolatie om een behaaglijke temperatuur binnen te behouden. Polyester zijkanten zijn fungicide en vlamvertragend voor een lange levensduur en veiligheid, en zijn ondoordringbaar tot een half meter waterdruk.


Comfortabel, verbonden thuis ver van huis
Naast slaapvertrekken in het dak blijft het kanteldak Nugget Plus zorgen voor de dezelfde hoogwaardige afwerkingen en unieke L-vormige interieurindeling als de variant met hoog dak. Voorzieningen omvatten een kitchenette en een ruime woon- en eetkamer, die kan worden omgebouwd tot comfortabel reisstoelen voor drie personen onderweg. Het zitgedeelte biedt veel stahoogte zelfs met gesloten dak, en is voorzien van Isofix-punten om kinderzitjes veilig te monteren.

De extra ruimte van Nugget Plus wordt gebruikt om een ruimte aan de achterkant te bieden waarin een ingebouwd toilet kan worden geplaatst voor meer gemak bij langere reizen en bij reizen met jonge kinderen. Afgeschermd door een intrekbaar privacyscherm, het gebied bevat ook een opklapbare wastafel, zodat klanten dat niet doen gebruik de gootsteen in de keuken om handen te wassen of tanden te poetsen. Vers en afvalwater wordt geleverd vanuit twee on-board tanks met elk een inhoud van 42 liter.

Om vakantiegangers te helpen onderweg verbonden te blijven, is supersnel internet beschikbaar standaard via de FordPass Connect-modem, 1 die een wifi-hotspot creëert voor maximaal 10 apparaten met connectiviteit beschikbaar tot 15 meter van het voertuig.

De geavanceerde 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor van Ford biedt verfijnde, brandstofzuinige prestaties of het nu gaat om avonturen op lange afstanden of korte dagtochten. Klanten kunnen 130 PS en 185 pk-versies, elk verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een responsieve SelectShift met zes versnellingen automatische transmissie. De lagere hoogte van de variant met kanteldak draagt naar schatting 7 procent bij totale brandstofbesparing vergeleken met het equivalente model met vast hoog dak.

Het uitgebreide Nugget-assortiment voegt zich bij een sterk groeiende markt; de camper sector kent dubbele cijfers groei op de meeste Europese markten, waarbij deze trend zich naar verwachting zal voortzetten. Vakantiegangers geven steeds meer de voorkeur aan meer afgelegen, zelfstandige vakanties.

Contacteer ons

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws